Quinoa med tofu & asiatiska smaker
Verdens beste Bowl med avokado, mango og tofu marinert i smaker fra Asia.
-
Tilberedningstid1 time & 20 min
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 1,5 dl GoGreen Quinoa
Marinade
- 2 ss limejuice
- 2 ss sesamolje
- 4 ss soya
- ½ rød chili, finhakket
- 1 liten hvitløksfedd, finhakket
- 1½ ss ingefær, revet
- 2 ss fersk koriander, finhakket
Bowl
- 1 pakke (200 g) skrelte edamemebønner (fryste)
- 1 pakke (200 g) nøytral Tofu (fast)
- ¼ hode rødkål
- 1 stor gulrot i grove skiver
- 1 avokado i grove skiver
- 1 mango, skåret i kuber (1 cm)
Topping
- 1 klype GoGreen Sesamfrø
- 1 klype koriander
- 1, 5 dl majones
- 1 ss srirachasaus
Slik tilbereder du oppskriften
- Legg posen med edamamebønner i en skål en skål med lunkent vann. Legg samtidig tofuen i press mellom to matpapir under noe tungt i minst 30 minutter.
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
- Del tofuen i 1 cm store kuber og legg de sammen med 2/3 av marinaden i en plastpose og rist forsiktig så alle bitene dekkes. Mariner i minst 30 min og vend posen etter ca halve tiden.
- Strime gulroten og rødkålen fint, gjerne med en mandolin. Skiv i avokadoen og tern mangoen.
- Kok Quinoa- & Kikertmiksen (2 porsjoner) som anvist på pakningen. Bland den kokte Quinoa & kikertmiksen med strimlede rødkålen, gulroten og soyamarinade etter smak. Spar gjerne marinaden til servering.
- Stek den marinerte tofuen på høy varme til den fått en fin gyllenbrun farge.
- Bland sammen bowlen med Quinoa & kikertblandingen i bunnen av en skål, legg i stekt tofu, avokado, edamamebønner og mango. Bland sammen srirachasaus og majones til en tykk dressing.
- Server bowlen med resten av marinaden, sriratchamajones og topp med sesamfrø og fersk koriander.