Quinoa med tofu & asiatiska smaker

Verdens beste Bowl med avokado, mango og tofu marinert i smaker fra Asia. 

 
  • Tilberedningstid
    1 time & 20 min
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

Marinade

  • 2 ss limejuice
  • 2 ss sesamolje
  • 4 ss soya
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 liten hvitløksfedd, finhakket
  • 1½ ss ingefær, revet
  • 2 ss fersk koriander, finhakket

Bowl

  • 1 pakke (200 g) skrelte edamemebønner (fryste)
  • 1 pakke (200 g) nøytral Tofu (fast)
  • ¼ hode rødkål
  • 1 stor gulrot i grove skiver
  • 1 avokado i grove skiver
  • 1 mango, skåret i kuber (1 cm)

Topping

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Legg posen med edamamebønner i en skål en skål med lunkent vann. Legg samtidig tofuen i press mellom to matpapir under noe tungt i minst 30 minutter.
  2. Bland sammen alle ingrediensene til marinaden.
  3. Del tofuen i 1 cm store kuber og legg de sammen med 2/3 av marinaden i en plastpose og rist forsiktig så alle bitene dekkes. Mariner i minst 30 min og vend posen etter ca halve tiden.  
  4. Strime gulroten og rødkålen fint, gjerne med en mandolin.  Skiv i avokadoen og tern mangoen.
  5. Kok Quinoa- & Kikertmiksen (2 porsjoner) som anvist på pakningen. Bland den kokte Quinoa & kikertmiksen med strimlede rødkålen, gulroten og soyamarinade etter smak. Spar gjerne marinaden til servering.
  6. Stek den marinerte tofuen på høy varme til den fått en fin gyllenbrun farge.
  7. Bland sammen bowlen med Quinoa & kikertblandingen i bunnen av en skål, legg i stekt tofu, avokado, edamamebønner og mango. Bland sammen srirachasaus og majones til en tykk dressing.
  8. Server bowlen med resten av marinaden, sriratchamajones og topp med sesamfrø og fersk koriander.