Linsesalat med røde linser, søtpoteter og chilistekte rotgrønnsaker
Med røde linser, rosa chioggiabeter og oransje gulerøtter og søtpoteter er dette en meget fargerik salat. Og god er den også!
-
Tilberedningstid40 minutter
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Røde Linser
- 150 g søtpotet
- 150 g potet
- 100 g gulrot
- 100 g pastinakk
- 75 g chioggia-/polkabeter
- 100 g ruccola
- 1 rød chili
- 2 fedd hvitløk
- 3 ss olivenolje
- Havsalt
Slik tilbereder du oppskriften
- Skrell og del rotgrønnsakene i biter. Søtpotetene, betene og potetene i litt større biter enn gulrøttene og pastinakken, dette for å unngå ulik steketid.
- Hakk hvitløk og chili. Legg rotgrønnsakene på en langpanne sammen med hvitløk og chili. Hell på olivenolje og fordel den utover. Stekes i ca 30 minutter på 200 grader.
- Skyll linsene og kok dem under lokk på svak varme i omtrent 10 minutter. Server linsene sammen med ruccola-salaten, de stekte rotgrønnsakene og gjerne med litt havsalt på toppen.