Linsesalat med røde linser, søtpoteter og chilistekte rotgrønnsaker

Med røde linser, rosa chioggiabeter og oransje gulerøtter og søtpoteter er dette en meget fargerik salat. Og god er den også!

  • Tilberedningstid
    40 minutter

Ingredienser

  • 4 dl GoGreen Røde Linser
  • 150 g søtpotet
  • 150 g potet
  • 100 g gulrot
  • 100 g pastinakk
  • 75 g chioggia-/polkabeter
  • 100 g ruccola
  • 1 rød chili
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 ss olivenolje
  • Havsalt
 

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Skrell og del rotgrønnsakene i biter. Søtpotetene, betene og potetene i litt større biter enn gulrøttene og pastinakken, dette for å unngå ulik steketid.
  2. Hakk hvitløk og chili. Legg rotgrønnsakene på en langpanne sammen med hvitløk og chili. Hell på olivenolje og fordel den utover. Stekes i ca 30 minutter på 200 grader.
  3. Skyll linsene og kok dem under lokk på svak varme i omtrent 10 minutter. Server linsene sammen med ruccola-salaten, de stekte rotgrønnsakene og gjerne med litt havsalt på toppen.