Linsebiff av røde linser med couscous og fersk myntedipp
En grønn oppskrift på hjemmelaget linsebiff med lettsyltet rødløk og en enkel mynteyoghurt. Raskt og godt!
-
Tilberedningstid35 minutter
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 2 dl GoGreen røde linser
- 1 gul løk
- 1 fedd hvitløk
- 1 ss potetmel
- 1 egg
- 1 ts salt
- 1 krm svart pepper
- 2 stk hjertesalat
- 1 bunt grønn asparges
- 3 mini agurker
- 2 ½ dl tyrkisk yoghurt
- 1 kopp mynte
- 2 rødløk
- 1 kopp sukker
- ½ dl hvitvinseddik eller eddik
- 2 dl vann
- Salt
- 60 g pinjekjerner
- ½ kopp persille
Slik tilbereder du oppskriften
- Kok de røde linsene. Finhakk løk og hvitløk. Bland de kokte linsene sammen med løk, hvitløk, potetmel, egg, salt og pepper, la det stå i 10 minutter.
- Skjær rødløken i skiver. Legg skivene i en kasserolle sammen med vann, eddik, sukker og salt, kok opp. La det koke noen minutter, sett så kasserollen til side for avkjøling.
- Kok couscousen som anvist på pakken.
- Hakk mynte og bland den med tyrkisk yoghurt og salt. Tørk pinjekjernene i en stekepanne på middels varme til de har fått en fin farge. Skjær agurken i tynne remser, bruk gjerne en mandolin.
- Form linsebiffene og stek dem i olje på middels varme i noen minutter på hver side. Stek aspargesen. Server biffene sammen med couscous, salat, agurk, asparges, syltet rødløk og myntedipp. Toppes med pinjekjerner.