Linsebiff av røde linser med couscous og fersk myntedipp

En grønn oppskrift på hjemmelaget linsebiff med lettsyltet rødløk og en enkel mynteyoghurt. Raskt og godt!

  • Tilberedningstid
    35 minutter
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

  • 2 dl GoGreen røde linser
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • 1 ss potetmel
  • 1 egg
  • 1 ts salt
  • 1 krm svart pepper
  • 2 stk hjertesalat
  • 1 bunt grønn asparges
  • 3 mini agurker
  • 2 ½ dl tyrkisk yoghurt
  • 1 kopp mynte
  • 2 rødløk
  • 1 kopp sukker
  • ½ dl hvitvinseddik eller eddik
  • 2 dl vann
  • Salt
  • 60 g pinjekjerner
  • ½ kopp persille
 

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Kok de røde linsene. Finhakk løk og hvitløk. Bland de kokte linsene sammen med løk, hvitløk, potetmel, egg, salt og pepper, la det stå i 10 minutter.
  2. Skjær rødløken i skiver. Legg skivene i en kasserolle sammen med vann, eddik, sukker og salt, kok opp. La det koke noen minutter, sett så kasserollen til side for avkjøling.
  3. Kok couscousen som anvist på pakken.
  4. Hakk mynte og bland den med tyrkisk yoghurt og salt. Tørk pinjekjernene i en stekepanne på middels varme til de har fått en fin farge. Skjær agurken i tynne remser, bruk gjerne en mandolin.
  5. Form linsebiffene og stek dem i olje på middels varme i noen minutter på hver side. Stek aspargesen. Server biffene sammen med couscous, salat, agurk, asparges, syltet rødløk og myntedipp. Toppes med pinjekjerner.