Julesalat med Quinoa- & kikertmiks, rød- & rosenkål, appelsin og safransdressing

Smak på en moderne julesalat. Her blander vi to sorter kål med fruktige smaker av appelsin og granateple. Polkabeter er perfekt for å gi en vakker rød-hvit julefarge!

 
  • Tilberedningstid
    30 minutter
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

  • 4 dl GoGreen Quinoa
  • 10 korn krydderpepper
  • 150 g rødkål
  • 12 st rosenkål
  • 30 g smør
  • 30 g råsukker
  • 1 appelsin
  • 1 granateple
  • 4 polkabeter
  • 150 g blandet salat
  • 200 g fetaost

Safransdressing

  • ½ krm safran
  • 1 ss flytende honning
  • 3 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • salt

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Begynn med dressingen: bland safran med honning og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping. Smak til med salt.
  2. Kok GoGreen quinoa som anvist på pakken, men tilsett 10 krydderpepperkorn. Avkjøl. 
  3. Skjær rødkålen tynt og bland den med litt av safrandressingen.
  4. Skjær rosenkålen i halve/kvarte og fres dem i litt smør til de får fin farge, tilsett sukker og rør til det smelter. Høvle polkabetene tynt på en mandolin
  5. Bland alle grønnsakene og quinoa i en bolle, legg opp på et fat og topp med fetaost og dressing.

Produkter i oppskriften