Julesalat med Quinoa- & kikertmiks, rød- & rosenkål, appelsin og safransdressing
Smak på en moderne julesalat. Her blander vi to sorter kål med fruktige smaker av appelsin og granateple. Polkabeter er perfekt for å gi en vakker rød-hvit julefarge!
-
Tilberedningstid30 minutter
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 4 dl GoGreen Quinoa
- 10 korn krydderpepper
- 150 g rødkål
- 12 st rosenkål
- 30 g smør
- 30 g råsukker
- 1 appelsin
- 1 granateple
- 4 polkabeter
- 150 g blandet salat
- 200 g fetaost
Safransdressing
- ½ krm safran
- 1 ss flytende honning
- 3 ss eplecidereddik
- 4 ss olivenolje
- salt
Slik tilbereder du oppskriften
- Begynn med dressingen: bland safran med honning og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping. Smak til med salt.
- Kok GoGreen quinoa som anvist på pakken, men tilsett 10 krydderpepperkorn. Avkjøl.
- Skjær rødkålen tynt og bland den med litt av safrandressingen.
- Skjær rosenkålen i halve/kvarte og fres dem i litt smør til de får fin farge, tilsett sukker og rør til det smelter. Høvle polkabetene tynt på en mandolin
- Bland alle grønnsakene og quinoa i en bolle, legg opp på et fat og topp med fetaost og dressing.