Dal - indisk linsegryte
Fargesterk indisk linsegryte med attitude. En god oppskrift som er enkel å lage - passer til indiske buffetbord eller som en rett alene! Server gjerne med et godt brød til.
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 1 gul løk
- 3 ts hel spisskummen
- 3 laurbærblad
- 0,5-1 boks med tomatsaus
- 2 ts malt koriander
- 1ts gurkemeie
- 2-3 ts currymasala
- Chilipulver (etter smak)
- 4 dl GoGreen Røde linser
- 3 skivede hvitløksbåter
- olje og salt etter behov
Slik tilbereder du oppskriften
- Hakk løken og stek den gyllenbrun i litt olje sammen med spisskummin og laurbærblad.
- Hell i tomatsausen og rør rundt. Tilsett koriander, gurkemeie, currymasala og chilipulver. La det koke i ca 5 minutter. Ha i linsene i gryten og kok til de er myke, ca 10 minutter.
- Stek de skivede hvitløksbåtene i olje til de er litt gule.
- Ha linsene i en skål og hell over hvitløksoljen. Serveres med basmatiris eller brød.