Julesalat med Quinoa- & kikertmiks, rød- & rosenkål, appelsin og safransdressing

Smak på en moderne julesalat. Her blander vi to sorter kål med fruktige smaker av appelsin og granateple. Polkabeter er perfekt for å gi en vakker rød-hvit julefarge!

Ingredienser (4 porsjoner)

Safransdressing

  • ½ krm safran
  • 1 ss flytende honning
  • 3 ss eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje
  • salt

Sånn lager du oppskriften (30 min)

1. Begynn med dressingen: bland safran med honning og eddik. Tilsett oljen i en tynn stråle under visping. Smak til med salt.

2. Kok GoGreen Quinoa- & kikertmiks som anvist på pakken, men tilsett 10 krydderpepperkorn. Avkjøl. 

3. Skjær rødkålen tynt og bland den med litt av safrandressingen.

4. Skjær rosenkålen i halve/kvarte og fres dem i litt smør til de får fin farge, tilsett sukker og rør til det smelter. Høvle polkabetene tynt på en mandolin

5. Bland alle grønnsakene og Quinoa- & kikertmiksen i en bolle, legg opp på et fat og topp med fetaost, dressing og hampfrø.

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?