Vegetariske BBQ-burgere med svarte bønner & søtpotet
Sommerens beste vegetariske BBQ-burgere, laget av kidneybønner og brokkoli. Server med grillet søtpotet med hvitløkspesto.
-
Tilberedningstid45 minutter
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 380 g GoGreen Kidneybønner
- 200 g fersk brokkoli
- 4 ss potetmel
- 3-4 ss bbq-saus
- salt & pepper
Hvitløkspesto
- 3 hvitløksbåter
- 1 potte basilikum
- 30 g pinjekjerner
- 4-5 ss olivenolje
- 1-2 ss sitronsaft
- salt & pepper
Tilbehør
- 2 søtpoteter
- salt & pepper
- fersk persille til servering
Slik tilbereder du oppskriften
- Grovhakk brokkolien. Skyll bønnene under rennende vann i et dørslag, la det renne av. Mos bønnene grovt med en gaffel og bland i BBQ-sausen, potetemel og brokkoli. Form til burgere og legg de i fryseren i ca 30 minutter. Da holder de bedre sammen ved steking/grilling. Pensle burgerne med olje og grill eller stek de ca 3-4 minutter på hver side. Salte og pepre.
- Sett ovnen på 175 grader. Del søtpotetene på langsiden og bak de i ovnen ca 25 minutter, eller til de er myke.
- Miks alle ingrediensene til pestoen i en stavmikser. Ha pesto på potetene. Strø over med fersk hakket persille. Server burgerne med søtpotet og eventuelt litt ekstra BBQ-saus.