Tikka Masala - indisk gryte med krydderris

Herlig Indisk Tikka Masala med en duftende krydderris til!

 
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

Krydderris

  • 4 dl basmatiris
  • 1 kanelstang
  • 2 stk kardemommekjerner
  • 1 klype gurkemeie

Tikka Masala

  • 300 g halloumi
  • 1 msk smør
  • 1 hakket hvitløksbåt
  • 3 vårløk
  • 0,5 hakket rød chili
  • 1 st gul eller rød paprika
  • 2 ts garam masala
  • 0.5 dl hakket koriander 
  • 1 msk hakket ingefær
  • 3 dl matfløte, alternativt yoghurt for matlaging
  • Salt, pepper
  • 3 msk tomatpuré 

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Mål opp ris og legg det i dobbelt mengde kalt vann, 8 dl. Tilsett kanelstang, noen kardemommekjerner og litt gurkemeie. Salt lett og la det koke opp. 
  2. Stek halloumi i smør til den får en fin farge. Tilsett hakket hvitløk, vårløk, chili og paprika. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
  3. Ha i fløte/yoghurt og tomatpurée. Smak til med salt og pepper.
  4. Server halloumi sammen med risen og eventuelt naanbrød.