Tikka Masala - indisk gryte med krydderris
Herlig Indisk Tikka Masala med en duftende krydderris til!
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
Krydderris
- 4 dl basmatiris
- 1 kanelstang
- 2 stk kardemommekjerner
- 1 klype gurkemeie
Tikka Masala
- 300 g halloumi
- 1 msk smør
- 1 hakket hvitløksbåt
- 3 vårløk
- 0,5 hakket rød chili
- 1 st gul eller rød paprika
- 2 ts garam masala
- 0.5 dl hakket koriander
- 1 msk hakket ingefær
- 3 dl matfløte, alternativt yoghurt for matlaging
- Salt, pepper
- 3 msk tomatpuré
Slik tilbereder du oppskriften
- Mål opp ris og legg det i dobbelt mengde kalt vann, 8 dl. Tilsett kanelstang, noen kardemommekjerner og litt gurkemeie. Salt lett og la det koke opp.
- Stek halloumi i smør til den får en fin farge. Tilsett hakket hvitløk, vårløk, chili og paprika. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.
- Ha i fløte/yoghurt og tomatpurée. Smak til med salt og pepper.
- Server halloumi sammen med risen og eventuelt naanbrød.