Sprø Knekkebrød
Linfrø, solsikkekjerner, gresskarkjerner og sesamfrø – alle trives de utmerket i sprøe og gode knekkebrød. Vi vil gjerne så et frø for å bake med frø og kjerner, det er både godt og sunt!
-
Tilberedningstid1 time & 40 min
-
Antall2 plater
Ingredienser
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl grovt rugmel
- 1 dl GoGreen Linfrø
- 1 dl GoGreen Solsikkekjerner
- ½ dl GoGreen Sesamfrø uten skall
- 1 ts salt
- 3 ½ dl lunkent vann
- 1,5 dl frømiks- GoGreen Linfrø/GoGreen Gresskarkjerner/GoGreen Solsikkekjerner
Slik tilbereder du oppskriften
- Legg havregryn i en kasserolle og hell på vann sånn at grynene så vidt dekkes, småkok i 1 minutt.
- Bland havregryn med de øvrige ingrediensene og la det hvile i ca. 30 minutter.
- Sett ovnen på 180 grader, varmluft.
- Fordel røren på 2 plater med bakepapir.
- Strø over med frømiks og flaksalt.
- Sett inn begge platene i ovnen, en i øvre og en i nedre del av ovnen og stek i 20 minutter.
- Bytt deretter plass på platene og stek i ytterligere 20 minutter.
- Åpne ovnsdøren på gløtt og stek i ytterligere 20 minutter.
- La knekkebrødene kjølne på rist.