Lasagne med borlottibønner og aubergine
Alle liker lasagne, og her er en vegetarisk variant med borlottibønner og aubergine i stedet for kjøtt. Bruk gjerne ferske lasagneplater, da blir tilberedningstiden i ovnen kortere.
-
Antall4-6 porsjoner
Ingredienser
- 1 aubergine i 1 cm tykke skiver på langs
- 2 ss olivenolje
- 1 gul løk, hakket
- 2 store hvitløksbåter, hakket
- Olivenolje til steking
- 1 rød paprika, i biter
- 600 g hakkede tomater
- 1 ts salt
- 1 ts honning
- 2 ts tørket basilikum
- 2 dl fløte
- 1 ss grønnsaksbuljong
- 1 boks GoGreen Borlottibønner
- 1 pk fersk lasagne
- 2 dl revet ost, gjerne smaksrik
- Salt og pepper
Slik tilbereder du oppskriften
- Legg aubergine i en smurt langpanne. Ringle over 2 ss olivenolje. Ovnsbak aubergineskivene i 225 grader i ca 15 minutter, snu dem etter halve tiden. Salte.
- Fres løken i litt olivenolje i en kasserolle. Tilsett paprika og løk. Tilsett hakkede tomater, salt, honning, basilikum og crème fraiche. La tomatsausen koke i 10-15 minutter.
- Tilsett bønner i tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
- Legg tomatsaus, aubergineskiver, lasagneplater og ost lagvis i en ganske stor smurt ovnsfast form. Avslutt med tomatsaus og revet ost.
- Stek lasagnen i 225 grader i ca 20-30 minutter.