Kikertsburgere med fetaost og rød yoghurtsaus
Lag en hamburger med kikerter neste gang! Sammen med fetaosten blir de fantastisk gode å grille. Sausen og grønnsakene kan lages I forveien og settes frem kaldt til servering. Velbekomme!
-
Tilberedningstid20 minutter
-
Antall4 portioner
Ingredienser
Kikertsburgere:
- 380 g GoGreen Kikerter økologiske (ferdigkokte)
- 1 st gul løk
- 2 st hvitløksbåter
- 1 st gulrot
- 100 g fetaost
- 1 st egg
- 1 dl brødsmuler
- 2 ts chilipulver
- 1 ts cayennepeppar
- Salt og pepper, etter behov
- Olje eller smør til steking
Yoghurtsaus:
- 2 dl yoghurt
- 3-5 msk ajvar
- 1 ts sambal oelek
- 2 ts paprikapulver
- Salt og pepper
Tilbehør:
- Avocado
- Tomat
- Grønnsakssalat
- Rødløk
- Hamburgerbrød
Slik tilbereder du oppskriften
- Kikertsburgere med fetaost: Miks kikertene til en fast "farse" i en skål.
- Finhakk løk og hvitløk og riv gulroten.
- Smuldre fetaosten i kikertsfarsen og bland i løk, hvitløk, gulrot, egg og brødsmuler. Smak til med krydder.
- Del opp "farsen" i fire store eller åtte små biter og form hver bit til en runde burgere.
- Varm opp oljen i en stekepanne og stek burgerne på begge sider til de har fått en fin skorpe.
- Sett burgerne sammen med grønnsaker og brød og topp den med yoghurtsausen.
- Yoghurtsaus: Bland sammen alle ingredienser i en skål og smak til med salt og pepper. La den stå kaldt til servering.