Julesalat med kidneybønner, fennikel, chèvre, solsikkekjerner og safran

Rå crispy grønnsaker sammen med myke smaksrike bønner er jo drømmen i en salat. Dressing med safran må man ha til. Kan serveres som tilbehør eller som en herlig julelunsj. Et tips for å få grønnsakene ekstra crispy er å legge de i isvann en stund etter at du har delt de.

 
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

Dressing:

  • 3 ss olivenolje
  • 1 ss vineddik
  • 1 ss dijonsennep
  • 1 ss sitronsaft
  • 0,5 g safran
  • Salt og pepper

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Bland olivenolje, eddik, dijonsennep, safran, sitronsaft, salt og pepper til en dressing i en skål og la den stå.
  2. Skyll bønnene nøye i kaldt vann. Hakk gressløken og rist solsikkekjernene gyllen i en tørr stekepanne.
  3. Ta bort stygge blad fra fennikelen og del den i tynne skiver. Ha den i isvann for å få den ekstra sprø.
  4. Ha salaten på et stort fat. Strø over bønner, gressløk, fennikel, granateplekjerner og bryt over med chèvren. Hell over dressingen og strø over de ristede solsikkekjernene. Server!