Frijoles – bønnedip med chili og fersk koriander
Frijoles er en klassisk latinamerikansk bønnedip som passer perfekt som tilbehør til sommerens vegetariske grillfest. God også som dip, kanskje til tortillachips?
-
Tilberedningstid20 minutter
-
Antall1 skål bønnedip
Ingredienser
- 380 g GoGreen Svarte Bønner (ferdigkokte)
- 1 gul løk
- 1 hvitløksbåt
- 1 fersk chili
- 1 ss olje
- 1 dl vann
- Salt
- Fersk koriander
Slik tilbereder du oppskriften
- Skrell og finhakk løken. Press hvitløken og finhakk chilien.
- Fres løk og hvitløk i olje noen minutter på svak varme, uten at det får farge.
- Skyll bønnene under rennende vann i et dørslag, la det renne av. Ha chili og bønner i en panne, hell vannet over og la det småkoke i 5 minutter.
- Miks bønnedipen grovt med en stavmikser. Smak til med salt. Strø over med fersk hakket koriander. Spis frijoles som en dip eller som tilbehør til for eksempel grillmaten.