Black bean burgers
Hvem elsker vel ikke bønneburgere? Enkelt å mikes sammen, og steke. Da er det bare å velge din favoritt for ekstra smak!
-
Tilberedningstid20 minutter
-
Antall4-6 porsjoner
Ingredienser
- 2 pakker GoGreen Svarte bønner (ferdigkokte)
- 1 rødløk, skrelt og finhakket
- 1 hvitløksbåt, skrelt og finhakket
- 1 dl ferske urter som persille og basilikum, finhakket
- ½ ts salt
- ½ rød chili, finhakket
- 1,5 dl GoGreen Gresskarkjerner, ristet i stekepanne og grovhakket
- 4 ss potetmel
Slik tilbereder du oppskriften
- Hell av laken og la bønnene renne godt av, mos bønnene med en gaffel i en skål.
- Rør i de øvrige ingrediensene, tilsett maizena på slutten.
- Form til 4-6 burgere.
- Stek i olje på middels varme ca 3 minutter per side. Server i hamburgerbrød eller pitabrød, med dressing og salat. Dersom du opplever at konsistensen er litt smuldrete så kan du blande inn litt mer vann og matolje og la massen stå i ca 15 minutter for en fastere burger.
- Tips! Bland gjerne i ½ pk reven halloumi i bønnefarsen, det gir en herlig salt smak! Det er også godt med litt sesamolje og sesamfrø i farsen, det gir en lett nøtteaktig smak.