Glutenfri penne med ovnsbakt søtpotet, grønnkål & balsamico
En smaksrik og fargeglad pasta som får sine fargeklatter fra den ovnsbakte søtpoteten og grønnkålen. Vår Ancient Grains Penne er både glutenfri og smaker fantastisk godt!
-
Tilberedningstid30 minutter
-
Antall4 porsjoner
Ingredienser
- 70 g (8 dl) GoGreen Ancient Grains Penne
- 2 søtpoteter
- 1 ss olivenolje
- 1 sjalottløk
- 1 knippe fersk salvie
- 1 dl gresskarkjerner
- 1 pk (290 g) GoGreen ferdigkokte økologiske kikerter
- 2 hvitløksbåter
- 1 dl sitronjuice
- ½ ss balsamico eddik
- ½ hode grønnkål
- 1 knippe fersk persille
- Evt. Parmesanost eller veganskt alternativ
Slik tilbereder du oppskriften
- Kok pasta som anvist på forpakningen, hell av kokevannet, men spar ca 1 dl av vannet.
- Skrell og del søtpoteten i biter og rist de i ovnen med olivenolje i ca 15 minutter på 185°C, til de har blitt myk.
- Sauter sjalottløk, salvie og hvitløk i en stekepanne. Tilsett grønnkål og kikerter. Ha i søtpoteter, gresskarkjerner, salt og pepper.
- Tilsett sitronsaft og balsamico, vend i den kokte pastaen (ha i litt av pastavannet hvis det trengs.) Toppes med persille og revet ost. Velbekomme!