Bønnechili med herlig smak av kakao og muscovadosukker
Denne bønnechilien er en skikkelig smaksbombe med herlige toner av kakao og muscovadosukker. Server med vår Bulgur & linsemiks som passer perfekt til.
-
Tilberedningstid1 time & 20 min
-
Antall4 portioner
Ingredienser
- 3 dl GoGreen Øko Bulgur & Linsemiks
- 4 dl vann
- 1 gul løk, finhakket
- 4 hvitløksfedd, finhakket
- ½ rød chili, finhakket
- 1 ss hver av tørket timian, oregano, paprikapulver
- 2 ss malt spisskummen
- 1 pk GoGreen Øko hakkede Tomater
- 2 ss rødvinseddik
- 1 stor gulrot, grovhakket
- 1 zucchini, grovhakket
- 1 liten pastinakk, grovhakket
- 1 paprika, hakket i 3x3 cm biter
- ½ ss muscovadosukker
- 1 ts cayennepepper
- 1 ts svart pepper
- 2 ts kakao
- 1 pk GoGreen Kidneybønner økologiske
- 1 pk GoGreen Store hvite bønner økologiske
- Salt etter smak
Slik tilbereder du oppskriften
- Stek løken på middels varme i olje i ca 5 minutter til løken blir myk og gjennomsiktig. Legg i hvitløk og chili og fres det i noen minutter.
- Tilsett det tørre krydderet, hakkede tomater, eddik og la koke på lav varme under lokk i ca 30-40 minutter.
- Legg i gulrøttene og pastinakken og kok videre i 15 minutter. Tilsett zucchinin og paprika og spe eventuelt med vann om det behøves. Vær forsiktig, du vil ha chilien ganske tykk.
- La chilien koke ytterligere 10 minutter uten lokk, og kok samtidig Bulgur & linsemiksen som anvist på pakken. Legg i de skylte bønnene de siste 5 minuttene.
- Smak til chilien med moscovadosukker, kakao, salt, pepper og cayennepepper. Om du vil ha en fyldigere chili kan du blande i den ferdige Bulgur & linsemiksen istedenfor å servere den ved siden av.
- Klipp over bladpersille. Server med en god salat, brød og eventuelt rømme eller guacamole.