Vegetariske BBQ-burgere med svarte bønner & søtpotet

Sommerens beste vegetariske BBQ-burgere, laget av kidneybønner og brokkoli. Server med grillet søtpotet med hvitløkspesto.

 
  • Tilberedningstid
    45 minutter
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

Hvitløkspesto

  • 3 hvitløksbåter
  • 1 potte basilikum
  • 30 g pinjekjerner
  • 4-5 ss olivenolje
  • 1-2 ss sitronsaft
  • salt & pepper

 Tilbehør

  • 2 søtpoteter
  • salt & pepper
  • fersk persille til servering

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Grovhakk brokkolien. Skyll bønnene under rennende vann i et dørslag, la det renne av. Mos bønnene grovt med en gaffel og bland i BBQ-sausen, potetemel og brokkoli. Form til burgere og legg de i fryseren i ca 30 minutter. Da holder de bedre sammen ved steking/grilling. Pensle burgerne med olje og grill eller stek de ca 3-4 minutter på hver side. Salte og pepre. 
  2. Sett ovnen på 175 grader. Del søtpotetene på langsiden og bak de i ovnen ca 25 minutter, eller til de er myke.
  3. Miks alle ingrediensene til pestoen i en stavmikser. Ha pesto på potetene. Strø over med fersk hakket persille. Server burgerne med søtpotet og eventuelt litt ekstra BBQ-saus. 

Produkter i oppskriften