Vegetarisk bønnegryte med tortillachips

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 boks GoGreen kidneybønner
  • 1 boks GoGreen svarte bønner
  • ½-1 boks GoGreen Gourmet-mais
  • 2 bokser GoGreen hakkede tomater
  • 1 stor løk, i små terninger
  • 1 rød paprika, i terninger
  • 1 gul eller grønn paprika, i terninger
  • 4 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1 rød chili, finhakket
  • 1-2 ss tomatpuré
  • 1-2 ts spisskummin
  • ½-1 ts chilipulver (smak til)
  • ¼-½ ts kajennepepper
  • ca. 1 ts sukker
  • 3 vårløk, finsnittet
  • en neve cherrytomater, i båter
  • 1 lime, saften (smak til)
  • salt og pepper

Torttillachips:

  • 3 tortillalefser
  • ca. 1 dl solsikkeolje eller annen nøytal olje
  • ca. ½ ts paprikapulver
  • ca. ½ ts chilipulver maldonsalt 

Sånn lager du oppskriften (20 min)

1. Skjær opp alle grønnsakene. Fres løk og paprika i litt nøytral olje på middels varme, Vtil løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden. Tilsett deretter tomatpuré og la det surre med i ca. ett minutt, før du tilsetter de knuste tomatene. Tilsett deretter krydder og sukker etter smak. La grønnsaksblandingen putre på middels varme i ca. 10 minutter.

2. Hell væsken av bønnene og skyll dem forsiktig under rennende kaldt vann. Ha bønnene i grønnsaksblandingen og la dem få surre med i ca. 2 minutter, før du tilsetter mais, vårløk og cherrytomatene. Smak til med limesaft, salt og pepper og eventuelt litt mer av de øvrige krydderne og/eller sukker. Gryteretten er ferdig når cherrytomatene er gjennomvarme, etter et par minutter.

3. Mens grønnsaksblandingen står og putrer lager du tortillachipsene. Sett ovnen på 225 grader (over- og undervarme). Bland sammen olje og krydder og pensle tortillalefsene på begge sider. Skjær eller klipp opp lefsene i 8 jevnstore ”snipper” og legg dem på et bakepapirkledd stekebrett. Dryss gjerne litt maldonsalt over før du steker dem ved ca. 225 grader på øverste rille i 4-5 minutter, til tortillachipsene er gylne og sprø. Følg med mot slutten av steketiden. Tortillachipsene smaker best relativt nylaget, men er holdbare et par dager. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?