Tikka Masala - indisk gryte med krydderris

Herlig Indisk Tikka Masala med en duftende krydderris til!

Ingredienser (4 porsjoner)

Krydderris
4 dl basmatiris
1 kanelstang
2 stk kardemommekjerner
1 klype gurkemeie

Tikka Masala
300 g kylling
1 msk smør
1 hakket hvitløksbåt
3 vårløk
0,5 hakket rød chili
1 st gul eller rød paprika
2 ts garam masala
0.5 dl hakket koriander
1 msk hakket ingefær
3 dl matfløte, alternativt yoghurt for matlaging
Salt, pepper
3 msk tomatpuré 

Sånn lager du oppskriften (40 min)

1. Mål opp ris og legg det i dobbelt mengde kalt vann, 8 dl. Tilsett kanelstang, noen kardemommekjerner og litt gurkemeie. Salt lett og la det koke opp. 

2. Stek kyllingen i smør til den får en fin farge. Tilsett hakket hvitløk, vårløk, chili og paprika. Krydre med garam masala, koriander og ingefær.

3. Ha i fløte/yoghurt og tomatpurée. Smak til med salt og pepper.

4. Server kyllingen sammen med risen og eventuelt naanbrød. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?