Maissuppe

Den beste maisen mikset til en kremaktig suppe med parmesan og trøffel.

Ingredienser (4 porsjoner)

1 gul løk
1 hvitløksbåt
3 msk smør
2 pakker GoGreen Økologiske Gourmetmais
2 msk hvetemel
4 dl kyllingbuljong
2 dl hvitvin
2 dl fløte
100 g parmesan, grovrevet
salt, nymalt svart pepper, trøffelolje

 Til servering
1 dl ristede mais
1 msk finhakket gressløk
4 msk crème fraîche
matolje og evt grovrevet vintertrøffel

Sånn lager du oppskriften (15 min)

1. Finhakk løk og hvitløk og stek i smør i et par minutter uten at det får farge. Hell i maisen og bland sammen, la det varme opp et par minutter. Strø over melet og hell i buljong og hvitvin, la det koke i 10 minutter. 

2. Ha i fløte og la det koke opp. Miks deretter blandingen med en stavmikser og tilsett osten. Smak til med en knivspiss trøffelolje (vær forsiktig så du ikke tar i for mye), salt og pepper. 

3. Til servering: Varm opp matolje og tilsett mais uten lake akkurat i det oljen begynner å ryke. Rist maisen lett sånn at den får litt farge. server suppen med garnityren på toppen. Nyt!

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?