Lun linsesalat med pannestekt laks

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2 bokser GoGreen (kokte) røde linser á 285 g
  • ca. 700 g laksefilet, i 4 porsjonstykker
  • 4 sitronbåter
  • 2 røde paprika, grillet, flådd og skjært i strimler
  • 1 rødløk, i tynne båter
  • 6 soltørkede tomater, i biter
  • 100 g frisk spinat
  • 1/2 dl extra virgin olivenolje
  • 2-3 ss sitronsaft
  • salt og nykvernet sort pepper
  • ca. 100 g fetaost, smuldret
  • friske krydderurter, for eksempel timian, persille og oregano 

Sånn lager du oppskriften (30 min.)

1. Del paprikaene i to på langs, fjern frø og hinner, og legg dem med snittsiden ned på en bakepapirkledd stekebrett. Pensle paprikaene med litt olje og bak dem ved 230 grader i 15-20 minutter, til skinnet på paprikaene er skrukkete. Legg dem i en liten bolle og legg over litt plastfolie eller lignende, i ca. 10 minutter. Skinnet på paprikaene skal nå lett la seg fjerne. Skjær paprikaene opp i strimler.

2. Krydre laksen med salt og pepper og stek den i nøytral olje i 2-3 minutter på hver side, til den er passe stekt. Tilsett gjerne en klatt smør mot slutten av steketiden og øs det over fisken. Pass på at du ikke steker laksen for lenge, den skal heller være litt rå inni enn for mye stekt. La laksen hvile noen minutter før den serveres, gjerne sammen med en sitronbåt.

3. Skyll linsene i kaldt vann og la dem renne helt av. Dersom du benytter tørre røde linser må du koke dem i ca. 10 minutter først. Du kan eventuelt benytte grønne linser istedet, eller erstatte halvparten av linsene med for eksempel bønner eller kikerter.

4. Fres løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett linsene og soltørkede tomater og varm det forsiktig opp. Rett før servering tilsettes spinaten. Tilsett olivenoljen og smak til med sitronsaft, salt og pepper. Ved servering gis salaten et dryss med smuldret fetaost og friske krydderurter.

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?