Lasagne med hvite bønner og aubergine

Alle liker lasagne, og her er en vegetarisk variant med hvite bønner og aubergine i stedet for kjøtt. Bruk gjerne ferske lasagneplater, da blir tilberedningstiden i ovnen kortere.

 
  • Antall
    4-6 porsjoner

Ingredienser

  • 1 aubergine i 1 cm tykke skiver på langs
  • 2 ss olivenolje
  • 1 gul løk, hakket
  • 2 store hvitløksbåter, hakket
  • Olivenolje til steking
  • 1 rød paprika, i biter
  • 600 g GoGreen hakkede tomater
  • 1 ts salt
  • 1 ts honning
  • 2 ts tørket basilikum
  • 2 dl fløte 
  • 1 ss grønnsaksbuljong
  • 1 boks GoGreen store hvite bønner, skyll godt
  • 1 pk fersk lasagne
  • 2 dl revet ost, gjerne smaksrik
  • Salt og pepper

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Legg aubergine i en smurt langpanne. Ringle over 2 ss olivenolje. Ovnsbak aubergineskivene i 225 grader i ca 15 minutter, snu dem etter halve tiden. Salte.
  2. Fres løken i litt olivenolje i en kasserolle. Tilsett paprika og løk. Tilsett hakkede tomater, salt, honning, basilikum og crème fraiche. La tomatsausen koke i 10-15 minutter.
  3. Tilsett bønner i tomatsausen. Smak til med salt og pepper.
  4. Legg tomatsaus, aubergineskiver, lasagneplater og ost lagvis i en ganske stor smurt ovnsfast form. Avslutt med tomatsaus og revet ost.
  5. Stek lasagnen i 225 grader i ca 20-30 minutter.