Kyllinggryte med kikerter

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 boks GoGreen hakkede tomater
  • 1 boks GoGreen kikerter (ferdigkokte)
  • 4 porsjoner GoGreen fullkornscouscous
  • ca. 5 kyllingfileter, i biter
  • 1 stor løk, i tynne båter
  • 1 stor rød paprika, i biter
  • 3 fedd hvitløk, finhakket
  • ½-1 rød chili, finhakket
  • 1 dl vann
  • ca. 1/2 terning kyllingbuljong/eller tilsvarende mengde fond
  • ½-1 ts sukker
  • salt og pepper
  • friske krydderurter, feks. koriander, persille eller basilikum (kan sløyfes)
  • litt gresk yoghurt eller lignende (kan sløyfes)

 

 

Sånn lager du oppskriften (30 min)

1. Stek kyllingen i litt nøytral olje, til den er gyllen, men ikke gjennomstekt. Krydre med salt og pepper og legg til side.

2. Fres løk og paprika i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili mot slutten av steketiden, men pass på at det ikke tar farge. Tilsett hakkede tomater, vann og buljongterning, og la retten putre i ca. 5 minutter. Smak til med sukker og eventuelt mer av buljongterning/fond.

3. Skyll kikertene i kaldt vann og tilsett i gryten, og la det putre ca. 5 minutter til, før du tilsetter kyllingen. Retten er ferdig når kyllingen er gjennomstekt. Smak eventuelt til med mer salt og pepper, og eventuelt friske krydderurter. Serveres med couscous og eventuelt litt gresk yoghurt.

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?