Kald potetsalat med kikerter

En kald potetsalat hører sommeren til, passer perfekt til helgrillet laks, eller hvorfor ikke ta den med på en herlig piknik?

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 200 g GoGreen Kikerter økologisk (ferdigkokte)
  • 4 stk poteter
  • 200 g haricots verts (brekkbønner)
  • 2 stk egg
  • 1 stk  gul løk
  • 12 stk cocktailtomater
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk sitron
  • 1 hode romansallad (baby)
  • 8 stk ansjos (syltet)
  • 20 stk svarte oliven
  • 2 ss GoGreen Solsikkekjerner
  • Eddik
  • Olivenolje
  • Salt og pepper

Sånn lager du oppskriften (30 min)

1. Skrell og kok potetene i ca 10 minutter, la de kjølne.

2. Legg haricots verte i kokende vann i 1-2 minutter, Skyll de deretter i iskaldt vann.

3. Kok hardkokte egg, legg dem deretter i vann og del i båter.

4. Skrell og del løken, tomatene og paprikaen i skiver. Sel sitronen i båter og ha i salaten.  

5. Del ansjos i mindre biter og ha de sammen med de øvrige ingrediensene i en skål.

6. Lag en dressing av eddik og olje.

7. Bland potet, sardiner, haricots verts, oliven, løk og kikerter i en skål. Legg opp salatblader på en tallerken og ha de andre ingerdiensene over.

8. Dekorer med tomater, paprika, egg og sitronbåter. Hell over dressingen og smak til med salt og pepper. Strø over med solsikkekjerner og server!

 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?