Kald potetsalat med kikerter

En kald potetsalat hører sommeren til, passer utmerket sammen med helgrillet laks. Salaten nytes best utendørs, hvorfor ikke som en del av en herlig piknik?

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 200 g GoGreen Økologiske Kikerter
  • 4 stk poteter
  • 200 g brekkbønner (haricots verts)
  • 2 stk egg
  • 1 stk gul løk, liten
  • 12 stk cocktailtomater
  • 1 stk rød paprika
  • 1 stk sitron
  • 1 hode romansalat (baby)
  • 8 stk ansjosfileter (syltet)
  • 20 stk oliven svarte
  • Vineddik
  • Olivenolje
  • 2 msk GoGreen Solsikkekjerner
  • Salt & pepper

Sånn lager du oppskriften (30 min)

1. Skrell og kok potetene i ca. 10 minutter. La de kjølne. Legg brekkbønner i kokende vann 1-2 minutter. Skyll de siden i iskaldt vann. Legg hardkokte egg i kaldt vann og skjær deretter i biter. 

2. Skrell og del løk i skiver, del tomater og paprika. Skjær sitron i båter å ta av hele blader fra salaten.Del ansjos i mindre biter og legg de sammen med de andre ingrediensene i en bolle. 

3. Lag en dressing av vineddik og olje.  

4. Bland poteter, ansjos, brekkbønner, oliven, løk og kikerter i en skål. Legg opp salatblader på en tallerken og legg over de andre ingrediensene. Dekorer med tomater, paprika, egg og sitronbåter. Hell over dressingen. Smak til med salt og pepper og strø over med solsikkekjernene. Server!

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?