Hjemmelaget tacofyll med boxnner og tomat

Ingredienser (4 porsjoner)

Tacofyll med bønner

Hjemmelaget tacokrydder

  • 3 ss chilipulver
  • 2 ½ ts chiliflak (knuste)
  • 2 ½ ts tørket oregano
  • 2 ss spisskummen
  • 2 ss paprikapulver
  • 2 ½ ts hvitløkspulver
  • 1 ½ ss havsalt
  • 1 ½ ts cayennepepper

Tilbehør

  • Gogreen mais
  • tacoskjell (eller tortillalefser)
  • isbergsalat
  • grovt snittet avokado
  • i båter cherrytomater
  • i biter lettrømme 

Sånn lager du oppskriften (30 min.)

1. Bruk måleskje og mål opp krydderet. Bland det hele godt sammen. Oppbevar krydderet i tett boks eller glass. (Vær obs på at krydder kan ha ulik styrke. Chilipulver som kjøpes i innvandrerbutikker kan for eksempel være sterkere enn det man vanligvis finner i dagligvarebutikkene, hold derfor gjerne igjen litt på chilipulveret.) 

2. Fres løken i en stekepanne eller vid gryte, til løken blir blank og myk. Tilsett chili og hvitløk mot slutten av steketiden. Legg til side.

3. Stek kjøttdeigen i litt smør og tilsett mesteparten av tacokrydderet. Det er vanskelig å angi eksakt mengde tacokrydder da styrken vil variere, så her er det bare å prøve seg frem etter smak og behag. Når kjøttet har stekt et par minutter tilsettes tomatpureen, som får surre med i ca. 1 minutt, før de hakkede tomatene og løkblandingen tilsettes. La det koke i ca. 10 minutter.

4. Skyll de svarte bønnene under rennende vann, la dem renne av og tilsett deretter i kjøttsausen. Smak eventuelt til med litt sukker og litt mer tacokrydder, om nødvendig. Tacofyllet er ferdig når bønnene er gjennomvarme.

5. Fordel tilbehør i små boller, og varm tacoskjellene etter anvisningen på pakken. Sett alt på bordet og la den enkelte forsyne seg etter smak og behag. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?