Gresskarsuppe med hampfrø og ristede gresskarkjerner

En vegetarisk, søt og kremet suppe med en fyldig nøttesmak fra hampfrø.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 gul løk, grovhakket
  • 4 ss fersk ingefær, grovhakket
  • ½ ts chilipulver (eller mer etter smak)
  • 500 g gresskar, uten skall og delt i biter (for eksempel muscatgresskar eller butternut squash)
  • Olivenolje til steking
  • 5 dl buljong (pulver + vann)
  • 2 dl fløte
  • 1 dl GoGreen Økologiske Hampfrø
  • Zest av 1 appelsin (gjerne økologisk)
  • Saft av 1 apelsin
  • Sitronsaft, salt og pepper etter smak
  • 1 dl GoGreen  Solsikkekjerner

Sånn lager du oppskriften (25 minutter)

1. Fres løk, ingefær og chili i olivenolje til løken har blitt myk.

2. Tilsett gresskar og fres i noen minutter til. Hell buljong i og kok opp. La det koke under lokk i ca 15 minutter.

3. Tilsett GoGreen Mat og Hampfrø og miks suppen i en blender til den blir helt fin. Smak til med appelsinzest, apelsinsaft, salt, pepper og eventuelt sitronsaft. Rist solsikkekjernene i en tørr stekepanne og strø over. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?