Bønnekebabspyd med fetaostsaus og ristede poteter

Prøv vårt gode bønnekobabspyd med fetaostsaus og ristede poteter.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 5,5 dl GoGreen Kidneybønner (ferdigkokte)
  • 1 stk hvitløksbåter
  • 1 dl brødsmuler
  • 1 stk egg
  • 1 dl revet god ost
  • 1 stk sitron, finrevet skall
  • ½ potte mynte
  • 1 ts spisskummen
  • 1 krm chipotle pulver
  • ½-1 ts salt
  • 4 stk vårløk
  • 4 stk gulrot
  • 4 stk små rødbeter
  • Blandet salat

 

Sitron og urteolje

  • 1 stk sitron, finrevet skall
  • ½ potte basilikum eller persille
  • 1-2 dl Rapsolje

 

Fetaostsaus

  • 2 dl cremefraiche
  • 200 g Fetaost
  • ½ potte basilikum

 

Poteter

  • 600 g småpoteter
  • Salt
  • Rapsolje

Sånn lager du oppskriften (50 minutter)

1. Hell av laken på bønnene og skyll de grundig. Miks bønner, hvitløk, brødsmuler, egg, skall av sitron, mynte, spisskummen, chipotle og salt i en foodprosessor. Vend i osten og la det hvile i 5 minutter.

2. Kok betene myke sånn at de går an å skrelle.

3. Form kebab av deigen og sett på doble spyd (om du har), sett også gulrot, løk og rødbeter på spyd.

4. Grilles på svak til middels varme på grillen til gulrøttene og løken er ferdig. Pensle med urteolje og salt etter behov.

Sitron og urteolje
Miks alt sammen i en fooprosessor eller med stavmikser. 

Fetaostsaus
Smule osten og hakk basilikum og bland sammen. 

Poteter
Ristes i ovnen med salt og olje på 225 grader, 20-30 minutter. 

Serveres sammen med en god salat!

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?