Bønnechili med herlig smak av kakao og muscovadosukker

Denne bønnechilien er en skikkelig smaksbombe med herlige toner av kakao og muscovadosukker. Server med vår Bulgur & linsemiks som passer perfekt til.

Ingredienser (4 portioner)

Sånn lager du oppskriften (1 timme, 20 min)

1. Stek løken på middels varme i olje i ca 5 minutter til løken blir myk og gjennomsiktig. Legg i hvitløk og chili og fres det i noen minutter.

2. Tilsett det tørre krydderet, hakkede tomater, eddik og la koke på lav varme under lokk i ca 30-40 minutter.

3. Legg i gulrøttene og pastinakken og kok videre i 15 minutter. Tilsett zucchinin og paprika og spe eventuelt med vann om det behøves. Vær forsiktig, du vil ha chilien ganske tykk.  

4. La chilien koke ytterligere 10 minutter uten lokk, og kok samtidig Bulgur & linsemiksen som anvist på pakken. Legg i de skylte bønnene de siste 5 minuttene.

5. Smak til chilien med moscovadosukker, kakao, salt, pepper og cayennepepper. Om du vil ha en fyldigere chili kan du blande i den ferdige Bulgur & linsemiksen istedenfor å servere den ved siden av.

6. Klipp over bladpersille. Server med en god salat, brød og eventuelt rømme eller guacamole.

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?