Black bean burgers

Hvem elsker vel ikke bønneburgere? Enkelt å mikes sammen, og steke. Da er det bare å velge din favoritt for ekstra smak!

 
  • Tilberedningstid
    20 minutter
  • Antall
    4-6 porsjoner

Ingredienser

  • 2 pakker GoGreen Svarte bønner (ferdigkokte)
  • 1 rødløk, skrelt og finhakket
  • 1 hvitløksbåt, skrelt og finhakket
  • 1 dl ferske urter som persille og basilikum, finhakket
  • ½ ts salt
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1,5 dl GoGreen Gresskarkjerner, ristet i stekepanne og grovhakket
  • 4 ss potetmel

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Hell av laken og la bønnene renne godt av, mos bønnene med en gaffel i en skål.
  2. Rør i de øvrige ingrediensene, tilsett maizena på slutten.
  3. Form til 4-6 burgere.
  4. Stek i olje på middels varme ca 3 minutter per side. Server i hamburgerbrød eller pitabrød, med dressing og salat. Dersom du opplever at konsistensen er litt smuldrete så kan du blande inn litt mer vann og matolje og la massen stå i ca 15 minutter for en fastere burger.
  5. Tips! Bland gjerne i  ½ pk reven halloumi i bønnefarsen, det gir en herlig salt smak! Det er også godt med litt sesamolje og sesamfrø i farsen, det gir en lett nøtteaktig smak.