Linsesuppe med bacon og rotgrønnsaker

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 2,5 dl GoGreen grønne linser (ukokte)
  • 150 g bacon, i biter
  • Nøytral olje
  • 1 løk, finhakket
  • 2 hvitløkfedd, finhakket
  • ca. 1/2 rød chili (smak til)
  • 1 liter kyllingbuljong/kraft
  • 3 gulrøtter, i terninger
  • ca. 300 g sellerirot, i terninger salt og pepper
  • koriander eller persille 

 

Sånn lager du oppskriften (30 min.)

1. Fres baconet i litt olje på middels varme, men uten at det tar farge. Tilsett løken og la den surre sammen med baconet til løken er blank og myk. Tilsett hvitløk og chili de siste minuttene. Ha i de ukokte linsene og tilsett buljong/kraft, gulrøtter og sellerirot, og la det koke opp.

2. La suppen trekke under lokk i ca. 30 minutter (ca. 20 minutter, hvis du har bløtlagt linsene på forhånd), til grønnsakene er møre og linsene er myke. Smak til med salt og pepper.

3. Gi suppen et dryss med friske urter og server umiddelbart, gjerne med hjemmebakte knekkebrød som tilbehør. Velbekomme! 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?