Langpannebrød med rugfrø og kjerner

Ingredienser (En stor langpanne (ca 20 brytebrød))

 

Sånn lager du oppskriften (3 timer)

1. Kok opp vannet og ha det i bakebollen sammen med honning, frø og kjerner. La det stå å svelle i minst 20 minutter, men gjerne lengre. Tilsett deretter melken. Blandingen skal være lunken (25-30 grader), og dersom frøene har svellet så lenge at blandingen har blitt kald bør du varme opp melken noe før du tilsetter den. Ha deretter de øvrige ingrediensene i bakebollen, men hold igjen på litt av hvetemelet. Bruk kjøkkenmaskin med eltekroker, hvis du har, og kjør deigen i ca. 10 minutter. Tilsett så mye mel som er nødvendig for å få en fast, men fremdeles litt klissete deig. (Har du ikke kjøkkenmas- kin kan du røre ut gjæren i ca. 1 dl av væsken.)

2. Ha deigen over i en bakepapirkledd langpanne. Bruk en fuktet slikkepott til å dra deigen utover. Dekk langpannen med plast og la brødet forheve 45-60 minutter. Del opp brødet i for eksempel 4×5 ruter med en skarp kniv eller pizzahjul. Pensle gjerne brødet med vann og strø over en blanding av frø og kjerner.

3. La brødet etterheve under plast eller klede i ca. 30 minutter. Stekes ved 200 grader (midt i ovnen, over- og undervarme) i 25-30 minutter, til brødet er gjennomstekt og har fått fin farge. Du sjekker om det ergjennomstekt ved å banke på undersiden av brødet. Hører du en hul lyd er brødet ditt ferdig. La brødet avkjøles i langpannen i ca. 15 minutter før du lar det avkjøles helt på en rist. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?