Chiasyltetøy med ingefær, kanel og pepper

Oppskrift på et herlig krydret syltetøy som er raskt å lage. Det inneholder lite sucker og har en fin og tykk konsistens som kommer av chiafrøene!

Ingredienser (1 liten krukke chiasyltetøy)

  • 3 dl bringebær, ferske eller fryste (brukes fryste bringebær så må de koke i noen minutter av helsemessige årsaker)
  • 1 dl vann
  • 1-2 ss kokossukker
  • ½ ts vaniljepulver
  • 2 krm peppar (kan sløyfes)
  • 1 ss fersk ingefær
  • Zest av 1 lime (gjerne økologisk)
  • 4 ss GoGreen Økologiske Chiafrø

Sånn lager du oppskriften (10 minutter + 1 time i kjøleskap)

1. Ha alle ingrediensene utenom chiafrø i en foodprosessor eller en blender. Miks til en fin røre.

2. Rør i chiafrø og la syltetøyet stå i kjøleskapet i minst en time. Server for eksempel til varme scones.

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?