Indisk ris

Kryddernellik-duftende basmatiris med rødkål, brokkoli og hvitløk! Ditt indiske måltid er ikke komplett uten ordentlig basmatiris i indisk stil, passer utmerket til Tikka Masala.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 1 stk gul løk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 25 g smør
  • 2 msk rapsolje
  • 5 dl basmatiris
  • 2 ts gurkemeia
  • 9 dl vann
  • 2 ts salt
  • 2 – 3 st laurbærblad
  • 4 stk kryddernellik
  • 1 stk brokkolihode
  • 2 dl rødkål
  • Salt og pepper

Sånn lager du oppskriften (20 min)

1. Hakk løk og hvitløk. Fres i smør og olje på middelhøy varme i ca 5 minutter uten at løken får farge.

2. Ha i ris og gurkemeie og rør godt rundt.

3. Tilsett vann, salt, laurbærblad og kryddernellik og la det småkoke under lokk til vannet er borte.

4. Fres brokkoli og rødkål noen minutter, fres deretter med riset og smak til med salt og pepper.


                                                     

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?