Vegetarisk taco med linserøre, guacamole og syltet rødløk

Denne vegetariske tacoen får en fantastisk smak av halloumi og klassisk tacokrydder. Toppes med guacamole og syltet rødløk.

Ingredienser

Hurtigsyltet rødløk 

  • ½ dl eddik (12%)
  • 1 dl sukker
  • 1,5 dl vann
  • 1 stk rødløk

 

Linse- og halloumirøre

 

Guacamole

  • ½ chili, utkjernet
  • ½ tomat 

  • 2 avokado 

  • 2 ts ferskpresset limesaft 

  • 1 hvitløksbåter 

  • ¾ ts salt 

  • 2 ss olivenolje

  • Hakket koriander etter smak 

  • Pepper 


 

Tilbehør

  • 1 poser bladspinat
  • 8-12 harde eller myke tacolefser / skjell

Sånn lager du oppskriften

1. Syltet rødløk: Bland eddik, vann og sukker og rør til sukkeret har løst seg opp. Skjær rødløken i tynne skiver og legg i laken. La stå i kjøleskap en time.

2. Hakk løk, hvitløk og skjær paprikaen i tynne skiver. Stek i rapsolje i 3 minutter. Ta paprikaen og løken ut av stekepannen mens du steker halloumin.

3. Skjær halloumi i terninger og stek til du får en fin farge. Ha paprika og løken tilbake i stekepannen.

4. Skyll linsene nøye og ha i stekepannen sammen med tacokrydderet. Salte.

5. Guacamole: Finhakk chili og kjerne ut tomaten. Skrell avokadoene og ta ut steinene, hakk de. Tilsett limesaft og chili i en skål med avokado og tomat. Rør rundt. Riv hvitløken og smak til med salt og pepper. Hakk koriander fint, blande i etter smak og rør oljen i guacamolen.

6. Ha bladspinat i bunnen av tacoskålen og legg på linse- og hallomirøren. Topp med syltet rødløk, guacamole og koriander!

 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?