Falafel - friterte kikertskaker

En vegetarisk matrett som er vanlig i Midtøsten. Den består av friterte kaker som er laget av kikerter. Server gjerne falafel med tomat og paprikasalat eller i pitabrød!

 
  • Tilberedningstid
    40 + 15 minutter
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

  • 1000 g GoGreen ferdigkokte Kikerter 
  • 1 potte hakket ferske korianderblad
  • 2 finhakkede hvitløksbåter
  • 1 ts sesamfrø uten skall (kan sløyfes)
  • 1 msk salt
  • 1,5 ts hel spisskummen
  • 1,25 dl vann
  • salt pepper
  • olje til fritering

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Miks de ferdigkokte kikertene med en stavmikser til det blir en fin farse.  
  2. Bland farsen med koriander, hvitløk, sesamfrø uten skall, salt, spisskummen, vann og pepper. La det stå i minst 30 minutter (så langt kan du forberede før fritering).
  3. Form kikertskakene mellom to teskjeer eller med hendene. Dypp teskjeene i vann mellom ca hver annen falafel sånn at de blir lette å forme. Legg dem på et fat.  
  4. Varm opp oljen til 180 grader i en tykkbunnet kasserolle, oljen skal dekke falafelen. Friter falafelen. Unngå å røre i falafelene før de har stivnet litt utenpå, da kan du bevege litt på de sånn at de skiller seg fra hverandre. Når de har blitt lett gyllenbrune og flyter opp så er de ferdige. 

Produkter i oppskriften