Dal - indisk linsestuing - Oppskrift - GoGreen

Dal - indisk linsegryte

Fargesterk indisk linsegryte med attitude. En god oppskrift som er enkel å lage - passer til indiske buffetbord eller som en rett alene! Server gjerne med et godt brød til.

Ingredienser (4 porsjoner)

1 gul løk 
3 ts hel spisskummen 
3 laurbærblad 
0,5-1 boks med tomatsaus 
2 ts malt koriander 
1ts gurkemeie
2-3 ts currymasala
Chilipulver (etter smak)
4 dl GoGreen Røde linser (kokte)
3 skivede hvitløksbåter 
olje og salt etter behov

 

Sånn lager du oppskriften (20 min)

1. Hakk løken og stek den gyllenbrun i litt olje sammen med spisskummin og laurbærblad.
2. Hell i tomatsausen og rør rundt. Tilsett koriander, gurkemeie, currymasala og chilipulver. La det koke i ca 5 minutter. Ha i de skylte linsene i gryten og kok til de er myke. 
3. Stek de skivede hvitløksbåtene i olje til de er litt gule.
4. Ha linsene i en skål og hell over hvitløksoljen. Serveres med basmatiris eller brød. 

 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?