Dal - indisk linsegryte

Fargesterk indisk linsegryte med attitude. En god oppskrift som er enkel å lage - passer til indiske buffetbord eller som en rett alene! Server gjerne med et godt brød til.

 
  • Antall
    4 porsjoner

Ingredienser

  • 1 gul løk 
  • 3 ts hel spisskummen 
  • 3 laurbærblad 
  • 0,5-1 boks med tomatsaus 
  • 2 ts malt koriander 
  • 1ts gurkemeie
  • 2-3 ts currymasala 
  • Chilipulver (etter smak) 
  • 4 dl GoGreen Røde linser (kokte)
  • 3 skivede hvitløksbåter 
  • olje og salt etter behov

Slik tilbereder du oppskriften

  1. Hakk løken og stek den gyllenbrun i litt olje sammen med spisskummin og laurbærblad.
  2. Hell i tomatsausen og rør rundt. Tilsett koriander, gurkemeie, currymasala og chilipulver. La det koke i ca 5 minutter. Ha i de skylte linsene i gryten og kok til de er myke. 
  3. Stek de skivede hvitløksbåtene i olje til de er litt gule.
  4. Ha linsene i en skål og hell over hvitløksoljen. Serveres med basmatiris eller brød. 

Produkter i oppskriften