Black bean burgers

Hvem elsker vel ikke bønneburgere? Enkelt å mikes sammen, og steke. Da er det bare å velge din favoritt for ekstra smak!

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 4 dl GoGreen Svarte bønner (ferdigkokte)
  • ½ rødløk, skrelt og finhakket
  • 1 hvitløksbåt, skrelt og finhakket
  • 1 dl ferske urter som persille og basilikum, finhakket
  • ½ ts salt
  • ½ rød chili, finhakket
  • 1 dl GoGreen Gresskarkjerner, ristet i stekepanne og grovhakket
  • ½ dl maizena

Sånn lager du oppskriften (15 minutter)

1. Hell av laken og la bønnene renne godt av, mos bønnene med en gaffel i en skål.

2. Rør i de øvrige ingrediensene, tilsett maizena på slutten.

3. Form til fire burgere.

4. Stek i olje på middels varme ca 3 minutter per side. Server i hamburgerbrød eller pitabrød, med dressing og salat. Dersom du opplever at konsistensen er litt smuldrete så kan du blande inn litt mer vann og matolje og la massen stå i ca 15 minutter for en fastere burger.

Tips! Bland gjerne i  ½ pk reven halloumi i bønnefarsen, det gir en herlig salt smak! Det er også godt med litt sesamolje og sesamfrø i farsen, det gir en lett nøtteaktig smak. 

 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?