Oat bites - Glutenfrie sjokoladeboller på rawfood-vis

Herlige sjokoladeboller som er helt uten tilsatt sukker, gluten og laktose - helt veganske.

Ingredienser (25-30 boller)

  • 6 dl Glutenfrie Havregryn

  • 1 dl GoGreen Glutenfrie Havredrikk
  • 24 stk ferske dadler

  • 1 dl kaldpresset kokosolje
  • + noe smakstilsetting, se våre forslag i oppskriften nedenfor.

 

Sånn lager du oppskriften (20 minutter)

Miks alle ingrediensene i en foodprosessor. Røren skal bli nesten helt slett/fin. Bland i den smakstilsetningen som du liker best, det er bare din fantasi som setter begrensningene.

Røren eller de ferdigrullede bollene holder seg fint i kjøleskap i en uke om de er godt tildekket. Server Oat bites romtemperert, da kommer smakene best frem.

Lime & blåbær
Bland i skall fra limen og rull i blåbærpulver.

Aprikos & ingefær
Bytt ut de 12 dadlene med 12 tørkede aprikoser og smaksett med 2 ts ferskreven ingefær. Rull i hakket mandel. 

Snickers
Bytt ut kokosoljen i grunnoppskriften med crunchy peanøttsmør og rull i kakao.

Kardemomme & kokos
Bland i 2 ts kardemomme og ristet, revet kokos. 

Bringebær & lakrits
Bland i 1 dl most fersk bringebær, 1 dl ekstra havregryn og rull bollene i lakrispulver. 

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?