Thailandske vårruller

Sprø små thailandske vårruller med sweetchili saus er en perfekt siderett for en Thai middag! Serveres som en forrett eller siderett til Thai Curry.

Ingredienser (4 porsjoner)

  • 4 stk gulrøtter
  • 2 dl sopp (shiitake eller champignon)
  • 6 stk vårløk
  • 2 stk hvitløksbåter
  • 1½ dl vegetabiliske olje
  • 200 g bønnespirer
  • 2 msk kinesisk soya
  • 1 stk rød chili
  • 1 neve glassnudler
  • Springroll deig (eller filodeig)

Sånn lager du oppskriften (20 min)

1. Skrell og strimle gulrøtter, press hvitløk, skjær soppen i terninger, finhakke vårløken og hakk chili.

2. Wok grønnsakene i olje til de er brune.

3. Kok vannet og tilsett glass nudler, kok i ca 30 sekunder.

4. Ta dem ut og hell av vannet, og bland dem inn i woken.

5. Hell i soyasaus og ta wokepannen av varmen.

6. Legg Spring-roll deigen på kjøkkenbenken og fordel fyllet på dem (en for en). Brett over den ene kanten av deigen, pensle kantene med vann, brette og rulle opp. Fritert deretter vårruller (eller pensle med olje og stek i ovnen) og server!

Andre spennende oppskrifter

Hva synes du?